oktober 1

0 comments

Geen zin om te werken

Iedereen heeft ze wel eens: van die dagen waarop de zin om te werken totaal ontbreekt. Lees hier mijn blog van zo’n dag. En lees ook over mijn ontdekking dat eenzaamheid hier iets mee te maken kan hebben.

Ik heb weer een dag zoals ik ze ken van vroeger, toen ik nog in loondienst was. Een dag waarop er niks uit mijn handen komt. Waarop ik wel tien keer begonnen ben met mijn werk, maar ik elke keer weer ‘ontsnap’. ‘Nog even een koffie halen’, ‘nog even naar de wc’, ‘nog even dit appje’…en dit gáát maar door. Om werkelijk gék van te worden. Want het is ontzettend ontwijkend gedrag. Alles in mij schrééuwt dat ik niet aan het werk wil. Of beter: niet aan het werk wil dat voor me ligt. Terwijl het wel af moet. Mijn klant betaalt me ervoor. Maar ik heb zó géén zin om te werken!

French Bulldog, Dog, Tired, Kuscheldecke


Het is niet dat ik lui ben. Ik wíl wel aan het werk. Graag zelfs. Maar wel het werk dat ík uitgekozen heb. Waar ik mijn hart en ziel in kwijt kan. Niet het werk dat me opgedragen is.

Stil protest van mijn ziel?

Het lijkt wel of werkelijk ALLES nu in mij protesteert. En niet zo’n beetje ook. Alsof de rem eraf is. Alsof ik mezelf eindelijk toesta dat ik het niet leuk mag vinden. Mijn juridische werk. Ik vind het verschrikkelijk. Vandaag in ieder geval ZEKER. Maar vermoedelijk ook al de afgelopen jaren. Misschien zelfs dat ik het roepen van mijn ziel al jaren genegeerd heb. En dat mijn ziel nu denkt: nu is het klaar Sabine, luister nu maar naar mij!


Want alles in mij wil zich richten op mijn zielsverlangen: het inspireren van mensen, het werken met groepen, het coachen, het bedenken van trainingen… Als ik erover schrijf voel ik het zachtjes branden in mijn hartstreek, en raak ik licht geëmotioneerd, alsof er een vuurtje aangewakkerd wordt, een soort energiestroom.

Maar ik kan nog geen gehoor geven aan die stroom, want ik moet mijn laatste opdracht afronden. Dat moet. Ik kan niet opeens mijn laatste klant laten vallen. Al zou ik dat wel willen. Aargh wat zou ik dat graag doen. Maar. Het. Kan. Niet. Zucht….Au. Wat rot dit. Dit is echt zelfmarteling. Maar ik móet de discipline opbrengen. Na deze klant neem ik geen nieuwe juridische opdrachten meer aan. Ik ga dan een einde maken aan mijn eigen marteling.

Eenzaam gevoel

Want het veroorzaakt nu bij mij een diep en intens ongelukkig gevoel. Een eenzaam gevoel.
Even dacht ik dat het omgekeerd was: dat ik me eenzaam voelde en dat ik dáárom niet aan mijn werk wil. Maar dat is het niet. Want zodra ik mijn gevoelens volg, mijn hartewens volg en bijvoorbeeld aan de slag ga met de opzet van mijn trainingen, is alle eenzaamheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik voel dan juist een bruisend iets in mijn lijf.
Zelfs het typen van dit stuk tekst zorgt al voor het verdwijnen van de eenzaamheid.

Mijn ziel voelt zich eenzaam

Misschien is wel de les voor vandaag, dat het je eenzaam voelen soms ook kan bestaan doordat je je eigen hartewens niet volgt. Jouw zíel voelt zich dan eenzaam. Want zijn/haar verlangen wordt niet gevolgd. En dát voel je.


De oplossing voor de eenzaamheid zoals wij die kennen is dat je mensen om je heen moet verzamelen. Terwijl we allemaal de situatie kennen dat je je – zelfs als je omringd bent door mensen – je je alsnog eenzaam of alleen kan voelen. Soms verergeren anderen dat gevoel alleen maar.

Dus als jij je eenzaam voelt, vraag je dan eens af of je wel bezig bent met het vervullen van jouw zielsverlangen. Wellicht is het onderzoeken wat jouw verlangen is een betere tijdsbesteding dan het appen met je vrienden…ook al geeft dat op de korte termijn misschien een beter gevoel, voor de lange termijn lost het niks op. Althans, niet voor mij. 🙂

Heb je hulp nodig met het ontdekken wat jouw hartewens is? Jouw zielsverlangen? Jouw ideaal? Jouw missie?
Ik help je daar graag bij. Mail naar info@hoofdhartbuik.nl voor het maken van een afspraak.


Tags


You may also like

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page