Mijn naam is Sabine. Lifecoach, mediator, moeder, co-ouder, HSP-er, maar vooral mens. Lees hieronder wat meer over mij.

Hieronder kun je wat meer lezen over mijn eigen ontwikkelingsproces en zoektocht naar mijn roeping, lifecoach .

Begonnen als jurist

Al dachten veel mensen dat ik ‘het ver zou schoppen’ als jurist, ik ben daar nooit zo van overtuigd geweest. Ik zag mezelf later niet een grote juristenfirma hebben bijvoorbeeld.

Blijkbaar wist ik onbewust dat het vak toch niet helemaal bij me paste. Maar ik dacht eerst dat dat kwam omdat ik ‘niet goed genoeg was’, ondanks de successen die ik boekte. Toen ik eenmaal doorzag en écht accepteerde van mezelf dat ik wél succesvol jurist was – en dit daadwerkelijk besefte, was voor mij de lol er opeens snel af. De bewijsdrang was als drijvende kracht weggevallen. Ik wíst dat ik goed was. Maar dat maakte me niet gelukkig. Toen in diezelfde periode in mijn leven ook nog een andere drijvende kracht wegviel, namelijk mijn onbewuste oude pijn en frustratie van ‘het benadeeld worden’, was het vuurtje uitgedoofd. En het brandhout op. Ik wilde geen jurist meer zijn. Voor mijn gevoel ging bijna elke zaak eigenlijk over een meer fundamenteel probleem, namelijk de persoonlijke issues van elke partij. Het voelde zinloos om nog bezig te zijn met conflicten beslechten via een juridische weg, als de kern van het probleem elders lag.

Mediation

En mediator dan? Dat paste me al meer, omdat ik iets meer invloed had op de zienswijze van partijen op elkaar. Vooral transformatieve mediation, waarbij de autonomie echt bij partijen blijft, en de mediator op het zelflerend vermogen van de partijen vertrouwt, paste mij goed. Maar ook hier miste ik uiteindelijk iets. Ik wist dat ook deze partijen meestal niet fundamenteel zouden veranderen door een mediationtraject. Sterker nog, het patroon, de ergernissen, zouden blijven. Het was echter kunstmatig afgedekt in een vaststellingsovereenkomst, waarmee op het eerste oog lijkt alsof partijen weer oké zijn met elkaar, maar dat is verre van waar. Want er hoeft maar weer íets te gebeuren, en het programma in het onderbewuste wordt weer afgespeeld waardoor partijen weer in de clinch liggen. En vaak gaat dat over nét een iets ander onderwerp dan in de vaststellingsovereenkomst is besproken, waardoor zo’n overeenkomst ook geen langetermijn nut heeft.

Fundamentele verandering

Ik had het idee dat er op meer fundamenteel niveau iets moest veranderen, alsof iets wat nu onbewust was naar het bewuste getrokken moest worden. Maar ik kon moeilijk het effect van de jeugd bespreken in een mediationtraject…

Bewustzijnsjurist

Ik wilde mensen meer bewust maken van hun onbewuste patronen. Eigenlijk deed ik dat al als jurist. Ik was het type activistische jurist, die vaak klanten binnenhaalde doordat ik hen vertelde dat ze best gefrustreerd mochten zijn hoe er tegen hen gedaan werd door grote machtsblokken. Ik kon hen dat alleen maar vertellen, omdat ik het zélf zo voelde en mij makkelijk kon identificeren met zo’n partij. Ik maakte hen bewust van het onrecht dat hen werd aangedaan. Ík was vaak de drijvende kracht in die zaken, niet mijn opdrachtgever. Dat voelde voor mij uiteindelijk niet meer goed. Ik kwam erachter dat het strijden tegen machtsblokken symbool stond voor mijn onbewuste pijn als kind uit mijn ouderlijke gezin, waar ik moest ‘strijden’ tegen ouders die zich niet bewust waren dat ze niet luisterden naar de kleinere, minder machtige partij (ik 😊 ). Toen ik deze oude onbewuste pijn onder ogen had gezien, verdween deze. En daarmee ook een drijvende kracht voor mijn businessmodel als jurist…

Bewustzijnsmens

Ik investeerde ontzettend veel tijd en geld in het leren ‘kennen’ van mijn eigen onbewuste gedrag en patronen. Ik wilde me meer bewust worden van zaken, want ik begreep een aantal dingen niet in mijn leven. Hoe kon het bijvoorbeeld dat mijn relaties niet liepen? Ik was toch een rationeel, intelligent persoon? En mijn partner ook. Hoe kon het dat die relatie dan uiteindelijk toch niet werkte en zo erg knetterde? Hoe kon het dat ik leiderschapskwaliteiten in me had, maar het me in mijn loopbaan nooit gelukt was om een hogere functie te bemachtigen? Hoe kon het dat ik altijd een gevoel had dat ik niet écht gelukkig was, terwijl ik ‘alles had’? Hoe kon het dat soms zelfs zaken een beetje gingen mislopen? Dat ik eigenlijk geen zin meer had om te werken? Dat ik ruzie kreeg met mijn manager? Of dat ik rebelse dingen ging doen? Hoe kon het dat ik geen echte diepgaande band voelde met mijn zoontje? Dat ik geen contacten had in de buurt?

Coaching

Ik volgde diverse opleidingen en trainingen. Ik merkte dat mijn leven relatief snel beter verliep. Mijn relaties werden hechter, zelfs met mijn ex. Mensen begonnen uit zichzelf weer te praten tegen me. Ik had een andere uitstraling gekregen. En ik voelde mij voor het eerst sinds 30 jaar weer echt gelukkig. Het gevoel waarnaar ik streefde, altijd een soort vakantiemodus hebbende, werd werkelijkheid.

Ik zag veel coaches en begeleiders aan het werk en wist, dat wil ik ook. Dat is waar mijn hart ligt, bij het – op gelijkwaardig niveau – ondersteunen van mensen bij het leven. Ik werd me weer bewust van het feit dat ik altijd al een gesprekspartner was geweest voor velen.

Ik verdiepte mij in het coachen, maar ik wist al snel dat veel coachvormen niet voor mij geschikt waren.  Ik verdiepte mij in NLP, maar ik miste iets. Alsof niet voldoende ingezoomd werd op hoe het menselijk brein werkt. Er werd niet erkend dat het niet zo eenvoudig is om de voorgestelde oefeningen blijvend effect te laten hebben.

Bewustzijnscoaching

Ik zocht verder en belandde uiteindelijk bij bewustzijnscoaching. Dat is coachen dat verder gaat dan de reguliere coaching, zodat daadwerkelijk een bepaald geluksniveau bereikt kan worden, omdat men zich bewust is geworden van een aantal patronen. Het houdt voor mij bewustzijn van lichaam en geest in.

Of bewustzijnscoaching iets voor jou is, kan alleen jij het beste aanvoelen. Kijk bijvoorbeeld of mijn schrijfstijl jou aanspreekt. Of je mijn denkwijzen oké vindt. Of de onderwerpen waarover ik schrijf jou aanspreken. Zo ja, mail dan naar info@hoofdhartbuik.nl voor het maken van een kennismakingsafspraak.