oktober 3

0 comments

Volgen van intuïtie: eng en pijnlijk

In deze blog lees je meer over mijn ervaring in het volgen van mijn intuïtie en hoe eng en pijnlijk ik het vind…

Een naar gevoel…

Au, wat een naar gevoel heb ik nu. Ik heb besloten dat de jongen waarmee ik aan het daten was, niet meer ga zien. Nu 3 dates gehad en er is íets waardoor ik ermee wil stoppen. Natuurlijk kan ik op-of aanmerkingen hebben over zijn manier van doen, over zijn negatieve eigenschappen etc, maar ik merk aan mezelf dat ik het niet eerlijk meer vind om daarover te beginnen. Ik weet namelijk ook ondertussen dat er áltijd wel iets is wat minder aantrekkelijk is aan de ander. De één is wat gierig, de ander heeft juist een gat in zijn hand, de een is te obsessief met schoonmaken, de ander vindt een bepaalde caberatier leuk die jij echt verschrikkelijk vindt etc. Vroeger was ik de ander gaan veroordelen, gaan klagen over wat hij allemaal niet deed, verkeerd deed enzovoorts.

Wat is het dan waardoor ik wil stoppen met daten? Het is meer een onderbuikgevoel, een gemis aan chemie, waardoor ik ermee wil stoppen. Een heel – bijna kinds – protestgevoel. Heel puur, vastberaden, maar niet in staat om uit te leggen waarom ik het niet wil. Het is mijn intuïtie die ik nu de overhand laat nemen. En dat vind ik doodeng om daar gehoor aan te geven. Dat heb ik eerder in mijn leven namelijk niet zo (bewust) gedaan in relaties. Handelen op basis van intuïtie en daar volledig op durven te vertrouwen en bij de pijn te blijven die het eventueel veroorzaakt…

Handelen op basis van intuïtie: eng en pijnlijk

Vroeger maakte ik op basis van mijn ratio een beslissing. En nu maak ik dus los van mijn ratio een beslissing. Ik volg mijn gevoel, mijn intuïtie. En deze beslissing kan ik daardoor niet goed uitleggen. Het voelt alsof ik de controle kwijt ben. En dat vind ik eng.

En het doet pijn. Ik lever ook namelijk iets in. Een stukje geborgenheid, aandacht en liefde van een ander….Ik kan, nu ik deze beslissing heb gemaakt, geen knuffel meer krijgen van hem. Niet meer tegen hem aan kruipen. Niet meer samen eten, niet meer ‘thuiskomen’. En dát realiseren doet pijn.

Omgaan met de gevolgen van luisteren naar je intuïtie

Ik ga de pijn van het stoppen met een date nu bewust aan. In tegenstelling tot vroeger. Ik was toen zo gedissocieerd van mijn gevoel, dat ik zonder een traan te laten een relatie beëindigde. Ik ging ‘fluitend’ van de ene relatie naar de andere… Met uiteindelijk als resultaat dat ik op de lange termijn een sluimerend gevoel van neerslachtigheid over me had en ongelukkig in het leven stond.

Maar het fijne is dat ik merk dat ik klaar ben om deze pijn bewust aan te gaan. Ik weet nu dat het de pijn is van een klein kind in mij, dat getriggerd wordt door deze situatie. En dat ik in staat ben om als volwassene dit kind in mij te troosten.

Waar komt de pijn vandaan?

Blijkbaar heb ik vroeger een of meerdere ervaringen opgedaan in relatie tot mijn ouders, die pijn deden. Deze ervaringen hebben zich onbewust genesteld in mijn geheugen, en het afscheid nemen van mijn date nu haalt deze onbewuste herinnering weer naar boven. En dat is oke. Want ik word me bewust van wat het met me doet, ik kan de pijn daardoor voelen en alsnog verwerken. Dit maakt uiteindelijk dat ik steeds authentieker en puurder in het leven kom te staan, en gezonde relaties kan aangaan die passen bij mijn kern, mijn ziel.

En gek genoeg voelt het voelen van de pijn, en het kiezen voor mezelf, goed. Heel goed. Niet op een opgetogen manier, maar op een kalme, liefdevolle manier goed. Wat fijn om te weten dat het ervaren van de pijn mij dus ergens ook gelukkig kan maken.

Herken je iets in dit verhaal en wil je jouw verhaal kwijt? Of wil je ook meer handelen op basis van je intuïtie in plaats van je ratio? Mail naar info@hoofdhartbuik.nl en dan neem ik contact met je op om te kijken hoe we dat samen aan kunnen pakken.


Tags


You may also like

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page